Drinkwaard Marine
Drinkwaard Marine
Baanhoek 152
3361 GN Sliedrecht
0184-412332 - info@drinkwaard.com

Saga 27 krijgt nieuwe scheepsmotor

De eerste Saga 27 werd in 1970 gepresenteerd op een botenshow in Stockholm. Het model was direct een succes en binnen 7 jaar werd de mijlpaal van 1000 verkochte modellen bereikt. Toevallig aan een Nederlander. Wij zijn gevraagd om een oude Perkins 4.108 van een Saga 27 te vervangen door een gloednieuwe Craftsman Marine CM3.27 scheepsmotor met mooie extra's. Lees hier het bouwverslag.

Hoe Saga in 1960 begon met het maken van boten

De gebroeders Drageseth uit Noorwegen hadden al 14 jaar een fabriek waar overhemden werden gemaakt, toen er een nieuw materiaal op de markt kwam: vezelversterkte kunststof. Ze besloten van dit materiaal hun eerste boot te bouwen. Het schip werd 3 meter lang, in het Engels genoemd een 'jolly boat'. 

De groei van Saga en de komst van model 27

Na het eerste model volgde als snel 3 nieuwe modellen en nieuwe fabrieken werden gebouwd om de capaciteit te verhogen. Alle productiefaciliteiten bevinden zich aan de ruwe kusten van Noorwegen. De perfecte plek voor het testen en behouden van zeewaardigheid van Saga schepen. In 1970 kwam de Saga 27.

De unieke manier van werken bij Saga

In Noorwegen en in de rest van de wereld staat Saga bekend om zijn hoge kwaliteit. Deze kwaliteit wordt verzekerd door een gerichte productiefilosofie die gebaseerd is op semi-planning rompen. Verder wordt een lange traditie en hoge competentie gecombineerd met praktische oplossingen en het gebruik van hoge kwaliteit materialen.

Het aanbod van Saga vandaag de dag

Momenteel biedt Saga 6 verschillende modellen aan en wordt er continue gezocht naar verbeteringen in het productportfolio. Bij de hedendaagse productontwikkeling wordt gezocht naar een balans tussen het behouden en moderniseren van het Saga-design. Op die manier behouden de schepen de gemeenschappelijke identiteit.

Het vervangen van de oude Perkins 4.108

Een eigenaar van een Saga 27 kwam bij ons met de vraag of wij zijn scheepsmotor konden vervangen. Uiteraard kunnen wij dat! Met meer dan 60 jaar ervaring is dat geen probleem. De keuze voor de nieuwe scheepsmotor werd de CM3.27 van Craftsman Marine. Een zeer passende motor voor dit schip.

Een uitgebreid motorpaneel voor volledige controle

Om het varen leuker en makkelijker te maken, hebben we een mooi motorpaneel geïnstalleerd: de 30E, ook van Craftsman Marine. Met dit uitgebreide paneel is er volledig controle over het schip. Het paneel heeft onder andere een toeren- en urenteller, voltmeter, oliedrukmeter én temperatuurmeter. 

Ook direct een nieuwe boegschroef geïnstalleerd

Om het aanmeren makkelijker te maken hebben we een nieuwe boegschroef geïnstalleerd. De keuze viel opnieuw voor een product van Craftsman Marine: de 35KGF 12V. Met een vloeiende beweging schuift het vaartuig nu naar de kant. Geen gedoe en meer vaarplezier. Naast het motorpaneel is een joystick geïnstalleerd voor de bediening.

Groot onderhoud uitgevoerd om levensduur te verlengen

Naast de nieuwe motor en boegschroef, hebben we het volgende mogen installeren: nieuwe natte uitlaat, waterfilter en schroefasinstallatie. Doel is uiteraard dat de Saga 27 weer als nieuw vaart en het vaartuig weer jaren vooruit kan. Het geheel is binnenshuis gedaan door onze eigen gecertificeerde vakmensen.

Heeft u vaartuig ook (groot) onderhoud nodig?

Met meer dan 60 jaar ervaring, 20 gecertificeerde monteurs en uitgebreide faciliteiten bent u bij ons aan het juiste adres. Binnen 3 dagen kunnen wij een boegschroef, op locatie, inbouwen. Per jaar bouwen we 250 motoren in en doen we meer dan 1500 onderhoudsbeurten.

Bekijk ook andere projecten

Met meer dan 60 jaar ervaring, hebben wij een scala aan projecten gerealiseerd. Zie bijvoorbeeld:
Hekschroef geïnstalleerd bij Wadloper 950
JVG 6.60 vaart voortaan 100% elektrisch
Twee Mitsubishi S4L2 motoren ingebouwd

Bekijk hier al onze projecten.
Bekijk hier de website van Saga (Engels).

Direct contact
Saga 27 krijgt nieuwe scheepsmotor
Saga 27 krijgt nieuwe scheepsmotor
Saga 27 krijgt nieuwe scheepsmotor

Drinkwaard Marine Sliedrecht

  • Alles voor de pleziervaart
  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • 20 gecertificeerde vakmensen
  • Uitgebreide faciliteiten op eigen terrein

Bekijk onze brochure

  • Uitgebreid betaalgemak: