Drinkwaard Marine
Drinkwaard Marine
Baanhoek 152
3361 GN Sliedrecht
0184-412332 - info@drinkwaard.com

Boegschroef in romp Lemsteraak

Dit traditionele Friese zeilschip kan je gerust een klassieker noemen. Het schip is ontwikkeld uit de Friese visaak en het ontwerp komt uit Lemmer. Voor deze aak hebben wij een boegschroef (Craftsman Marine 125 KGF - 12V) ingebouwd. En laten we daar nou net specialist in zijn!

Hoe het in 1876 allemaal begon

Het was scheepswerf De Boer uit Lemmer in 1876 die de eerste tekeningen maakte van het schip. Het doel was een visserschip te maken voor de Waddenzee en de Zuiderzee. Er zou haring mee gevangen gaan worden. Daarnaast zou het gebruikt worden voor transport en opslag van vis. 

De lemsteraak wordt ontdekt als plezierjacht

Naar verloop van tijd ontdekte men dat het schip zeer geschikt was als plezierjacht. De bun werd verwijderd en er kwam een kajuit. Deze werd vaak met sierhoutsnijwerk en glas-in-loodramen opgetuigd. Je komt de meest prachtige creaties tegen in Nederland. Het houten interieur ademt Hollandse geschiedenis. 

De lemsteraak in de 21ste eeuw 

In de 21ste eeuw deden wedstrijdzeilen de lemsteraken weer in de belastingstelling komen. De schepen werden verbeterd met beter renderende rompen en tuigages. In 2002 zijn er door de VA-klassenorganisatie zelfs wedstrijdzeilen georganiseerd specifiek voor lemsteraken.

De koninklijke lemsteraak: De Groene Draeck

De Groene Draeck is een lemsteraak in bezit van onze koninklijke familie. De naam komt van de 'Vlieghende Groene Draeck'. Dit was een Hollands oorlogschip uit 1623 en is onder andere als vlaggenschip van Piet Hein gebruikt. Bij de bouw van het schip is voor een Perkins 6-cilinder dieselmotor gekozen. 

De reden voor een boegschroef

Met een schip van deze omvang is aanmeren een hele uitdaging. Met de inbouw van deze boegschroef is dit een stuk gemakkelijker geworden. Met professioneel gereedschap en speciale vaardigheden hebben onze specialisten de boegschroef  in de romp kunnen bouwen.

Uw boegschroef binnen 3 dagen laten inbouwen op elke locatie

Drinkwaard is een specialist in het inbouwen van boegschroeven en hekschroeven. In de foto's ziet u onze specialisten aan het werk. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op! Meer informatie? Bekijk dan deze pagina over het inbouwen van een boegschroef of het inbouwen van een hekschroef.

Al ervaring met een boegschroef? Ga ook voor hekschroef

Maak het uzelf nóg gemakkelijker met één van onze hekschroeven. Zie het als een boegschroef aan de achterkant van uw vaartuig. Ook deze installeren wij graag voor u. Lees hier meer informatie over het inbouwen van een hekschroef. Voor de bediening van beiden schroeven adviseren wij het bedieningspaneel ALFA 30T van Craftsman Marine.

Bekijk ook onze andere projecten

Met meer dan 60 jaar ervaring, hebben wij een scala aan projecten gerealiseerd. Lees verder:
Hekschroef geïnstalleerd bij Wadloper 950
JVG 6.60 vaart voortaan 100% elektrisch
Twee Mitsubishi S4L2 motoren ingebouwd

Bekijk hier al onze projecten

Direct contact
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak
Boegschroef in romp Lemsteraak

Drinkwaard Marine

  • Alles voor de pleziervaart
  • Meer dan 60 jaar ervaring
  • 20 gecertificeerde vakmensen
  • Uitgebreide faciliteiten op eigen terrein

Bekijk onze brochure

  • Uitgebreid betaalgemak: